Namų ūkių oro taršos kiekio mažinimo veiksmų įrankis
Namų ūkio oro taršos mažinimo veiksmų naudos (BAR-HAP) planavimo priemonė
Patalpų oro taršos mažinimo veiksmų naudos įvertinimo įrankis (Benefits of Action to Reduce Household Air Pollution, sutrumpintai BAR-HAP) yra planavimo priemonė, skirta įvertinti įvairių priemonių (intervencijų), kuriomis siekiama sumažinti su maisto gaminimu susijusią būsto patalpų oro taršą, kaštų ir naudos santykį. Naudodami įrankį asmenys gali modeliuoti 16 skirtingų maisto gaminimo procesų kaštų ir naudos santykį. BAR-HAP kiekybiškai įvertina išlaidas, pvz., individualias viryklių pirkimo ir priežiūros išlaidas, išlaidas energijai. Įrankis apskaičiuoja intervencijos naudą pinigais dėl išvengiamo sergamumo, priešlaikinio mirtingumo, laiko sutaupymo, aplinkos apsaugos aspektų.
Asmenys gali palyginti skirtingų BAR-HAP scenarijų rezultatus, pasirinkdami švaraus maisto gaminimo intervenciją, kuri geriausiai atitinka poreikius ir prioritetus, taip pat planuoti reikalingus finansinius išteklius.
Siūlome išbandyti įrankį;
PARSISIŲSTI BAR-HAP SPAUSTI ČIA
PARSISIŲSTI BAR-HAP INSTRUKCIJA (Lietuvių kalba) SPAUSTI ČIA
PARSISIŲSTI BAR-HAP INSTRUKCIJA (Anglų kalba) SPAUSTI ČIA